Mancare specifica Salamanca
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Salamanca nu trebuie evitata sub nicio forma!Gastronomia intregii provicii a Salamancai este caracterizata de o mare varietate de mancaruri, toate forte gustoase. Mancarea salmantina este influentata de diversitatea geografica a acestei regiuni, unde se gasesc mari campuri de grau dar si zone muntoase.
Aerul curat de munte ajuta in producerea faimoaselor sosuri si a suncii. Mancarurile traditionale sunt de obicei destul de simple de gatit, sanatoasa si se bazeaza pe produsele locale proaspate si de buna calitate. Carnea la cuptor, pastravul, rasolul de naut, piureul de carofi, branza de capra sunt printre mancarurile locale cele mai renumite. Multe produse locale, ca de exemplu sunca din Guijuelo, branza din Hinojosa del Duero, marea varietate de legume ca Alubias (fasole) sau extraordinarele linti Armuña, sunt apreciate pentru buna lor calitate.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la
