Mancare specifica Siena
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Siena nu trebuie evitata sub nicio forma!Bucataria din Siena foloseste ca materii prime cerealele, leguminoasele, verdeturile, carnea de porc, in special cinta senese, o rasa de porci care este crescuta doar in Chianti. Unul dintre produsele cele mai tipice din aceasta zona sunt meniurile din carne rece, cum ar fi soppressata, finocchiona si capocolli, in plus fata de alte specialita?i facute din carne de mistret. Zona este, de asemenea, renumita pentru branzeturi, cum ar fi cacio pecorino. Uleiul de masline extravirgin este, de asemenea, un produs tipic al dealurilor din regiunea Siena: acest ulei, cu aroma inconfundabila de fructe, este produsa din masline care cresc regiunile rurale din Chianti. Este utilizat in toate bucatele traditionale din Siena, in special brut, astfel incat gustul sau special, sa poate fi remarcat.
Un exemplu tipic de pranz sau cina din Siena poate incepe cu un hors d'oeuvre din ficat de pui, sau crostini joc, urmat de supa de linte cu fazan, supa de fasole Siena sau supa de broasca, in plus fata de Ribollita clasica si paste cu naut. Restaurantele din Siena si trattoriile ofera diferite optiuni pentru al doilea fel de mancare - de la iepure la mistret, friptura de porc, care pot fi, de asemenea, servite reci cu usturoi si rozmarin.
Ca desert va recomandam doua dulciuri care fac parte din faimoasa patiserie a Siena: panforte si ricciarelli. Panforte este folosit de multe secole pentru ceremonii religioase. Acest produs este de obicei mancat la Craciun si este pregatit din faina, migdale, fructe confiate, fructe uscate si condimente. Ricciarelli sunt biscuiti de migdale in forma de romb, preparati din pasta de migdale amestecate cu miere si vanilie si coapte in cuptor, astfel incat sa le dea stratul exterior crocant.