Mancare specifica Sighisoara
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Sighisoara nu trebuie evitata sub nicio forma!Bucataria romaneasca este denumirea pe care o poarta rezultatul sintetizarii, in timp, a gusturilor si obiceiurilor gastronomice specifice poporului roman. Ea este diversa, cuprinde nenumarate obiceiuri si traditii culinare, mancaruri specifice, impreuna cu obiceiuri provenite prin intersectarea culturii gastronomice cu traditii ale altor popoare, cu care poporul roman a intrat in contact dealungul istoriei. Bucataria romaneasca cuprinde atat bucate de zi cu zi cat si preparate speciale de sarbatoare.
In Sighisoara trebuie neaparat sa incerci ciorba de fasole cu ciolan in paine, gulasul de caprioara, supa de conopida cu smantana, muschi de vaca cu sos de piper verde, cocktail de creveti sau somon prajit in unt, cu legume si placinta cu visine. Nu uitati sa incercati si puternica si mult cautata palinca.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la
