Mancare specifica Targu Jiu
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Targu Jiu nu trebuie evitata sub nicio forma!Bucataria romaneasca este denumirea pe care o poarta rezultatul sintetizarii, in timp, a gusturilor si obiceiurilor gastronomice specifice poporului roman. Ea este diversa, cuprinde nenumarate obiceiuri si traditii culinare, mancaruri specifice, impreuna cu obiceiuri provenite prin intersectarea culturii gastronomice cu traditii ale altor popoare, cu care poporul roman a intrat in contact dealungul istoriei. Bucataria romaneasca cuprinde atat bucate de zi cu zi cat si preparate speciale de sarbatoare.
Poporul roman fiind crestin inca de la inceputurile formarii sale, Bucataria romaneasca cuprinde numeroase bucate de praznic randuite in functie de anotimpul si sarbatoarea pomenita. Bucatele romanesti sunt alcatuite atat din legume, cereale, uleiuri vegetale, lapte, produse lactate cat si din carne si subproduse din carne. Un loc aparte in Bucataria romaneasca il au dulciurile, placintele, dulceturile.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la