Mancare specifica Velebit
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Velebit nu trebuie evitata sub nicio forma!Iata mai jos cateva mancaruri traditionale din Croatia:
- Pršut i paški sir (sunca uscata la aer, asemanatoare cu prosciutto italian, si branza de oaie adusa de pe insula Pag) este servit ca aperitiv;
- Salata od hobotnice (salata de caracatita), este facuta din caracatita, cartofi, ceapa, patrunjel tocat, ulei de masline, usturoi zdrobit si suc de lamaie;
- Crni riýot (risotto negru) se face din sepie preparata in propriai cerneala;
- Janjetina (friptura de miel), este popular peste tot in Croatia, unde nu este deloc neobisnuit sa vezi un miel intreg prajit pe un bat la marginea soselei.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la