Mancare specifica Venetia
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Venetia nu trebuie evitata sub nicio forma!Arta culinara din Venetia se bazeaza in mare masura pe fructe de mare iar unul dintre felurile de mancare cel mai reprezentative este risotto de peste, care se prepara intr-o varietate de forme, cea mai ciudata este risotto seppie alle care are o culoare neagra stralucitoare, care este rezultata de la sepiea care este gatita in propria cerneala.
Mancarea din Venetia este renumita, de asemenea, pentru supele sale, unde varietatea cefalopodelor contin sepie, caracatita si calamar. O traditie foarte indelungata de care Venetia a fost interesata, a fost marinarea pestelui in scopul de al conserva pentru perioade lungi de timp inainte de a fi mancat, si putem vedea aceasta traditie in mancarea tipica numita sarde in saor (sardine marinate). Modalitatile de peste gatit au ramas inradacinate ca niste proceduri simple: fierbere, prajire, prajite pe gratar si/sau in cuptor. Condimentele folosite sunt, de asemenea, simple, dar delicioase: ulei de masline, otet, usturoi, si ierburi.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la