Mancare specifica Verona
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Verona nu trebuie evitata sub nicio forma!Verona a avut intotdeauna o faimoasa traditie culinara. De fapt, nobilii locali, chiar de la inceput, au realizat o mare faima pentru ospitalitatea lor joviala si masele pe care stiau sa le ofere in timpul receptiilor remarcabile. In prezent, aceasta traditie este in mainile proprietarilor de restaurante si detinatorilor de hanuri din Verona.
De asemenea, bucataria veroneza a avut influente din nordul Alpilor, este de cele mai multe ori bogata si grea, cu mari cantitati de mamaliguta si carne de cal prezenta in majoritatea meniurilor. Bigoli, un fel de spaghete groase, este cel mai frecvent tip de paste fainoase, si peara (un sos facut din maduva osoasa, paine si piper) este, probabil, tot o delicatesa veroneza.
O masa completa va fi constituita dintr-un starter (antipasto), un prim fel (in general, paste fainoase) si un al doilea (in general, carne sau peste). Nimeni nu va obiecta daca veti alege doar unul sau doua feluri, cu toate acestea. Este normal sa se bea vin la masa. Pizza nu este o traditie locala, si trebuie sa va invartiti putin pentru a gasi o pizza buna in Verona. Produsele locale le puteti gasi in meniuri, cum ar fi kiwi, radicchio, pepeni si castane.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la
