Mancare specifica Zamora
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Zamora nu trebuie evitata sub nicio forma!Bucataria locala foloseste produse alimentare proaspete si de foarte buna calitate. Printre principalele ingrediente se numara pastaile, renumitul naut din Fuentesauco sau "garbanzos" - branza rafinata facuta din lapte de oaie, mierea de Sanabria, sparanghelul din Guareña, ardeii din Benavente, friptura de Aliste, ciuperci, vanat, mezeluri, prajituri si dulciuri. Pe langa fripturile gustoase, in Zamora trebuie incercate diferitele feluri de mancare de orez.
Mancarurile traditionale includ:
- bacalao o la Tranca - un fel de mancare de cod;
- el Pulpo o la sanabresa - un fel de mancare din caracatita;
- dos y pingada - doua oua prajite cu sunca prajita, care sunt de obicei servite la Paste;
- "Presas de Ternera " - mancare cu carne de vitel;
- esterebojo Zamorano - o briosa foarte gustoasa;
- "Las natillas almendradas" - crema de migdale in stil spaniol.
In general, bacsisul nu este intotdeauna asteptat, insa este intotdeauna apreciat. Trebuie sa stiti ca nu exista o rata fixa, lasati pur si simplu cativa euro, in functie de locul unde manancati!
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la