O vacanta neuitata
Acasa Impresii din vacanta O vacanta neuitata

O vacanta neuitata

O vacanta neuitata
Publicat la: 2016-02-10 de
VelTravel

Buna tuturor. Vacanta mea in Breda a fost in 1993 - amintirile mele sunt la fel de proaspete ca si atunci. Pe vremea aceea se mergea doar cu invitatie oficiala, viza si cei de acolo au garantat la politie ca nu vom ramane.

Este un oras foarte frumos (pot vorbi la prezent fiindca de atunci totul era bine organizat), cu strazi largi - gandite din timp sa aiba banda ptr biciclisti care nu e pe trotuar ca e pe strada, banda pe care daca te plimbai, biciclistul avea tot dreptul sa dea peste tine -, cu case ingrijite, o biserica superba, un castel al familiei regale si sarmul Olandei se simte peste tot.

Mi-au placut garduturile din fata caselor :))) erau de-o schioapa, culmea! ca le si deschideau portita chit ca puteai sa treci dincolo ridicind doar piciorul smile emoticon, atunci am vazut prima oara geamuri (de termopan) curbe.

Toate geamurile aveau perdele scurte (cred ca de aceea folosesc si eu smile emoticon ), la toate casele. La vremea aceea am banuit ca e ceva legat de trecutul lor, asa ca am intrebat. Mi s-a spus ca fiind popor de pescari, barbatii erau asteptati sa vina de pe mare si trebuiau sa vada drumul spre casa.

De aceea, la fereastra care dadea spre mare se punea o luminare si nevestele stateau de regula la acel geam. Ca sa nu se aprinda perdelele, le-au scurtat (logic!, desi altii le-ar fi scos de tot :))) )...si astfel s-au incetatenit tipul acesta de perdele.

In Breda oamenii sunt responsabili, ei nu asteapta (ca la noi, ca altul sa faca) si-si atentioneaza vecinii daca li se pare ceva suspect (nu sunt muti, orbi si surzi daca se intimpla ceva). Intr-o seara, mi-al lasat prietenii sa aranjeze prin casa si am scos noi catelul, un labrador negru si lucios, ca sa-l ducem la plimbare.

Avea o lesa automata (cum sunt acum si la noi), lunga de 7 metri. Asa ca, i-am dat drumul la lesa si ne-am plimbat prin parculetul-padurice din zona. Am stat vreo 3 ore bune. Cand ne-am intors, prietenii ne-au povestit ca au venit vecinii si cei din zona care-si plimbau si ei cainii, ca sa le spuna ca doi straini sunt cu ciinele lor.

Vacanta mea a fost vara, dar cu toate astea trebuia sa avem la noi un batic, o umbrela si o haina de vant. Prietenii mei mi-au aratat cele mai frumoase locuri din Breda, si din Olanda.

O vacanta de neuitat cu amintiri frumoase si oameni dragi. Dupa ce-mi scanez pozele, promit sa revin ca sa le postez.