Obiective turistice Aberdeen, de vizitat in Aberdeen, Scotia
Home / Orase / Obiective turistice Aberdeen, Scotia

Obiective turistice Aberdeen, Scotia

 
 

Aberdeen este un oras in nord-estul Marii Britanii, in Scotia, centru administrativ si port comercial la Marea Nordului. Situat la gurile de varsare ale raurilor Dee si Don, este un important centru de pescuit, industrie textila si constructii navale.

Aberdeen a fost burg regal din secolul al 12-lea si resedinta regala scotiana in secolele 12 - 14. L-a sustinut pe Robert I in razboaiele pentru independenta Scotiei, iar pentru o perioada a fost cartierul general al lui Eduard I.

Din anii 1970, Aberdeen s-a dezvoltat rapid, devenid principalul centru britanic al industriei petroliere si al industriilor auxiliare acesteia, din Marea Nordului. Populatia orasului la recensamantul din 2004 era de aproximativ 210.000 locuitori.

 
Vizitezi Aberdeen?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Aberdeen

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Aberdeen:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Aberdeen:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Aberdeen obiective turistice, Ce poti vizita in Aberdeen, Top obiective Aberdeen, Top atractii Aberdeen, Aberdeen locuri de vizitat, Locuri de vizitat Aberdeen, Locuri de vizitat in Aberdeen, Aberdeen atractii turistice, Aberdeen de vizitat, De vizitat in Aberdeen, Ce vizitam in Aberdeen, Top atractii turistice Aberdeen, Top obiective turistice Aberdeen, Aberdeen ghid turistic, Calatorii in Aberdeen.