Top obiective si atractii turistice de vizitat in Aberdeen.
Home Orase Obiective turistice Aberdeen, Scotia

Aberdeen, Scotia

Aberdeen este un oras in nord-estul Marii Britanii, in Scotia, centru administrativ si port comercial la Marea Nordului. Situat la gurile de varsare ale raurilor Dee si Don, este un important centru de pescuit, industrie textila si constructii navale.

Aberdeen a fost burg regal din secolul al 12-lea si resedinta regala scotiana in secolele 12 - 14. L-a sustinut pe Robert I in razboaiele pentru independenta Scotiei, iar pentru o perioada a fost cartierul general al lui Eduard I.

Din anii 1970, Aberdeen s-a dezvoltat rapid, devenid principalul centru britanic al industriei petroliere si al industriilor auxiliare acesteia, din Marea Nordului. Populatia orasului la recensamantul din 2004 era de aproximativ 210.000 locuitori.

VelTravel

Obiective turistice Aberdeen

Tag: Obiective turistice Aberdeen, Atractii turistice Aberdeen, De vizitat in Aberdeen, Ce vizitam in Aberdeen, Top atractii turistice Aberdeen, Top obiective turistice Aberdeen, Ghid turistic Aberdeen.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne