Monumentul Tropaeum Traiani din Adamclisi, obiective turistice Adamclisi
Home Orase Obiective turistice Adamclisi Monumentul Tropaeum Traiani

Monumentul Tropaeum Traiani, Adamclisi

Obiective turistice Adamclisi

Cel mai important punct de interes este Tropaeum Traiani, un urias monument circular din piatra, ridicat in 106-109 d.Hr. pentru a sarbatori cucerirea Daciei de catre Traian. Monumentul se inalta la capatul unui drum marginit de copaci si este o copie din 1977 a originalului. Cu toate acestea, fundatia este cea originala. Zidurile sunt decorate cu copii ale sculpturilor romane. Unele prezinta pastori si tarani daci printre centurioni.

Construit in cinstea imparatului Traian, ca omagiu pentru infringerea coalitiei formata din geto-daci, buri si sarmati, in urma luptelor purtate de romani cu acestia in anul 102, monumental comemorativ Tropaeum Traiani este un autentic izvor de informatii despre evenimentele din istoria veche a poporului roman.

Monumentul triumfal avea o inaltime de 39 m, o forma circulara cu un diametru de 38 m, fiind alcatuit dintr-un nucleu cilindric de dimensiuni apreciabile (12,6 m inaltime; 31 m diametru). A fost construit din zidarie bruta, inconjurat la baza de o platforma circulara cu 7 trepte de piatra. Nucleul era imbracat in blocuri de piatra care se continuau cu un rind de metope in numar de 54 (din care pina astazi s-au pastrat numai 49), sculptate in basorelief cu scene din timpul luptelor cu geto-dacii.

Bilete de avion spre Adamclisi:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Monumentul Tropaeum Traiani:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne