Obiective turistice Adamclisi, de vizitat in Adamclisi, Romania
Home / Orase / Obiective turistice Adamclisi, Romania

Obiective turistice Adamclisi, Romania

 
 

Izolat in campiile Dunarii, la sud-vest de Constanta, se afla satul Adamclisi, plin de farmec. El se mandreste cu un monument roman de mare rang - Tropaeum Traiani, un urias monument circular din piatra.

Numele Adamclisi (in grafii mai vechi Adamklissi sau Adam Klisi) este forma romanizata a denumirii turcesti Adam Kilisse (Casa lui Adam, interpretata ca fiind Biserica Omului). Turcii au considerat impunatorul monument roman Tropaeum Traiani drept biserica.

Considerata drept cea mai mare asezare civila romana de pe teritoriul Dobrogei si construita in acelasi timp cu Monumentul comemorativ, cetatea era locuita de familiile veteranilor care au participat la razboaiele dacice ale lui Traian si au fost colonizati aici. Orasul ajunsese la rangul de « municipium» pe vremea imparatului Septimiu Sever (193-211) dar fiind distrus de goti a trebuit sa fie reconstruit din temelii asa cum arata o inscriptie din anul 316, prin grija imparatului Constantin cel Mare. Cu acest prilej orasul a fost inzestrat cu noi ziduri de aparare masive, dar neputind rezista totusi atacurilor distrugatoare ale avarilor (anul 587), el a fost definitiv parasit si a disparut de pe scena istoriei, dupa o existenta de peste cinci secole.

Arheologii au descoperit aici si ruinele unui oras si ale unor biserici bizantine. O parte din artefacte, inclusiv ceramica din cultura neolitica Hamangia, sunt expuse intr-un muzeu.

Batalia de la Adamclisi (101-102)


Armata daca, impreuna cu roxolanii si iazigii, a traversat Dunarea inghetata, dar, deoarece nu era destul de frig, gheata s-a rupt sub greutatea lor, si multi au murit in apa inghetata.

Traian a plecat cu armata din munti, urmandu-i pe daci in Moesia. O prima ciocnire a avut loc in timpul noptii, cu pierderi nesemnificative de ambele parti, si fara un rezultat decisiv.

Batalia finala s-a dat la Adamclisi, cu pierderi grele de ambele parti, chiar daca rezultatul a fost o victorie romana.

 
Vizitezi Adamclisi?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Adamclisi

Vacanta in Adamclisi cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Adamclisi:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Adamclisi:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Adamclisi obiective turistice, Ce poti vizita in Adamclisi, Top obiective Adamclisi, Top atractii Adamclisi, Adamclisi locuri de vizitat, Locuri de vizitat Adamclisi, Locuri de vizitat in Adamclisi, Adamclisi atractii turistice, Adamclisi de vizitat, De vizitat in Adamclisi, Ce vizitam in Adamclisi, Top atractii turistice Adamclisi, Top obiective turistice Adamclisi, Adamclisi ghid turistic, Calatorii in Adamclisi.