Obiective turistice Aegina, Grecia
Home Orase Obiective turistice Aegina, Grecia

Obiective turistice Aegina, Grecia

Aegina este un oras micut dar incantator, cu multe cladiri frumoase, in stil neo-clasic si in diferite culori, stradute inguste, cafenele pitoresti, piatete si un port pescaresc. Cafenelele si magazinele de peste se aliniaza pe marginea portului, creand o atmosfera intima. Orasul este situat pe malurile nord-vestice ale insulei Aegina si din port puteti vedea insulele Metopi si Ankistri spre sud-vest si insula Moni la sud.

Cea mai renumita taverna din Aegina se numeste Flisvos si se afla la capatul nordic al Promenadei. Cumva ascunsa, taverna Patitiri din mijlocul orasului Aegina va ofera feluri de mancare simple, dar excelente si gatite in mod traditional. In timpul verii nu trebuie sa ratati Ippocampos (Calut de mare) - o locatie unde puteti incerca cele mai extraordinare bucate de pe insula.

La nord de port, chiar in spatele plajei, se afla o coloana unica, ramasa dintr-un vechi templu al zeului Apolo. Acesta era o acropola ridicata pe un delusor. Locul se numeste Kolona (coloana) si excavatiile au scos la lumina mai multe ruine precum si o asezare veche de mii de ani. Toate aceste descoperiri se afla intr-un mic muzeu.

Alt punct de interes in orasul Aegina este casa in stil neo-clasic in care Nikos Kazantzakis a scris faimosul roman Zorba Grecul. Casa se afla in suburbia Livad si are atasata o placuta pe fatada.

Atractii turistice Aegina

Tag: Obiective turistice Aegina, Atractii turistice Aegina, De vizitat in Aegina, Ce vizitam in Aegina, Top atractii turistice Aegina, Top obiective turistice Aegina, Ghid turistic Aegina.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne