Muzeul de Arheologie din Agios Nikolaos, obiective turistice Agios Nikolaos

Muzeul de Arheologie

Obiectiv turistic din Agios Nikolaos

Agios Nikolaos are un excelent si foarte modern Muzeu de Arheologie, ceva mai departat de centru, catre nord-vest. Muzeul are o expozitie interesanta de obiecte provenite din cateva situri minoice. Unul dintre exponatele de marca este vasul cu Zeita din Myrtos, din Sala II, descoperit la Mochlos, in apropiere de Gournia. Acest vas este realizat din lut si dateaza din perioada minoica timpurie. Probabil ca era folosit pentru ritualuri ale fertilitatii; gatul si capul sunt simboluri evident falice, in timp ce pe corpul vasului se afla doi sani.

Cel mai neobisnuit - daca nu chiar nelinistitor - obiect expus este un craniu despre care se crede ca ar fi apartinut unui atlet. A fost descoperit intact, impodobit cu cununa de lauri de aur oferita, conform traditiei, invingatorilor in probele sportive, si avand o moneda de argint cu care trebuia platit barcagiul pentru calatoria defunctului peste raul Styx, catre lumea cealalta. Craniul a fost descoperit in apropiere de oras si a putut fi datat prin intermediul monedei ca apartinand primului secol al erei noastre. Felul in care s-a pastrat este absolut remarcabil.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour
Bilete de avion spre Agios Nikolaos:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muzeul de Arheologie:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne