Manastirea Ramet din Aiud, obiective turistice Aiud.

Manastirea Ramet

Obiective turistice Aiud
VelTravel

Cea mai importanta atractie din apropierea Aiudului este Manastirea Ramet, situata cam la 27 km de Aiud, pe drumul care trece prin Teius. Fii atent la drumul de tara care urmeaza dupa Teius, pentru ca poate fi cumplit - rareori iti va fi dat sa vezi asemenea denivelari.

Manastirea, intemeiata in 1377, si-a luat numele de la eremitii care se izolasera aici cu mult inainte. Se bucura de o pozitie impresionanta pe un versant impadurit, cu nemaipomenitele stanci de la intrarea in Cheile Rametului inal-tandu-se in spatele ei asemenea unui zid gigantic.

Aproape de varf se afla o biserica in stil moldovenesc din anii 1980, in timp ce o bazilica modesta de la sfarsitul secolului al XIV-lea se gaseste undeva mai jos pe deal.

Interiorul celei din urma prezinta fragmente ale unora dintre cele mai vechi fresce cunoscute din Romania, datand de la 1300.

Muzeul manastirii (se deschide la cerere) prezinta unelte si vestminte locale.

 
VelTravel

Bilete de avion spre Aiud:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Manastirea Ramet:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Aiud:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
VelTravel
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne