Monumentul Calvarul Aiudului din Aiud, obiective turistice Aiud
Home Orase Obiective turistice Aiud Monumentul Calvarul Aiudului

Monumentul Calvarul Aiudului

Obiectiv turistic din Aiud

Reprezinta monumentul fostilor detinuti politici. Construirtea monumentului "Calvaril Monumentului" a inceput in anul 1992, din initiativa AFDPR si reprezinta un templu al durerii. Perechi de cruci, inalte de 6 m, cruci gemene din traditia romaneasca, reprezentand oameni martirizati, frati prin moarte nu prin nastere, poarta pe umeri crucea destinului.

Crucile acestui monument vegheaza somnul mortilor neidentificati, victime ale regimului comunist, din Penitenciarul Aiud.

La Aiud, loc de intemnitare si exterminare, comunistii au ingropat o buna parte din elita rezistentei romanesti impotriva comunismului.

Cimitirul poarta un nume ingrozitor, "Rapa Robilor" sau "Dealul Robilor".

Ingroparile se faceau numai noaptea, pe intuneric fara nici o lumina si nici unuia nu i se punea o cruce la cap. Acest monument, inalt de 18 m, lat de 6 m, si lung de 27 m, este amplasat in partea de sud-vest a Municipiului Aiud.

 
Bilete de avion spre Aiud:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Monumentul Calvarul Aiudului:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne