Obiective turistice Aiud, de vizitat in Aiud, Romania
Home / Orase / Obiective turistice Aiud, Romania

Obiective turistice Aiud, Romania

 
 

Localitatea Aiud este amplasata in culoarul depresionar axat pe cursul mijlociu al Muresului, la contactul celor trei mari unitati geografice: Campia Transilvaniei, la N-E, Podisul Tarnavelor, la S-E si Muntii Apuseni, la Vest, la o distanta de 70 km de Cluj Napoca si la 35 km de Alba Iulia.

Aiudul este asezat de o parte si de alta a soselei nationale Bucuresti - Cluj - Oradea, a liniei ferate cu aceeasi ruta, pe malul drept al Muresului, la nici 20 de km de masivul muntos Pleasa (1259 m).

Municipiul e strabatut de Valea Aiudului, care vine din munte pentru a se infrati cu Muresul. Muresul in aceasta zona a Aiudului curge linistit, printr-o albie manoasa, oferind locuitorilor o buna sansa pentru practicarea agriculturii din cele mai vechi timpuri, precum si a gradinaritului. De la fondarea localitatii, asezarea umana de aici a avut diferite organizari teritoriale

 
Vizitezi Aiud?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Aiud

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Aiud:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Aiud:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Aiud obiective turistice, Ce poti vizita in Aiud, Top obiective Aiud, Top atractii Aiud, Aiud locuri de vizitat, Locuri de vizitat Aiud, Locuri de vizitat in Aiud, Aiud atractii turistice, Aiud de vizitat, De vizitat in Aiud, Ce vizitam in Aiud, Top atractii turistice Aiud, Top obiective turistice Aiud, Aiud ghid turistic, Calatorii in Aiud.