Obiective turistice Albena, de vizitat in Albena, Bulgaria
Home / Orase / Obiective turistice Albena, Bulgaria

Obiective turistice Albena, Bulgaria

 
 

Albena este o statiune turistica de pe litoralul Marii Negre in nord-estul Bulgariei, situata la aproximativ 12 km de Balcic si 30 km de Varna. Aeroportul international din Varna deserveste statiunea Albena.

Construita special ca statiune turistica, Albena are un stil arhitectonic unitar. Majoritatea hotelurilor, situate chiar pe plaja, au majoritatea camerelor cu maxima expunere la soare, balcoane orientate spre mare si acces direct la plaja din Albena. Albena se situeaza in apropierea altor centre turistice, culturale si comerciale, reusind totusi sa isi pastreze habitatul natural. Desi construita pe un teren gol in anii 1960, in prezent arata ca un mic oras, cu centru, strazi si piete, avand chiar si retea de transport public — trenuri dedicate care circula dupa un orar prestabilit pe strazile orasului.

Stasiunea are plaja in lungime de 5 km, cu o latime de 150 m, cu nisip fin; apa marii fiind curata, calma si calda. Adancimea apei nu depaseste 1,6 metri la o distanta de 100–150 de metri de mal. Vizitatorii pot opta pentru unul dintre cele 43 de hoteluri moderne care ofera aproximativ 20.000 de locuri de cazare. Majoritatea hotelurilor au piscine.

Numele statiunii provine de la numele unui personaj dintr-o povestire a scriitorului bulgar Yordan Yovkov.

 
Vizitezi Albena?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Albena

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Albena:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Albena:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Albena obiective turistice, Ce poti vizita in Albena, Top obiective Albena, Top atractii Albena, Albena locuri de vizitat, Locuri de vizitat Albena, Locuri de vizitat in Albena, Albena atractii turistice, Albena de vizitat, De vizitat in Albena, Ce vizitam in Albena, Top atractii turistice Albena, Top obiective turistice Albena, Albena ghid turistic, Calatorii in Albena.