Mosteiro de Santa Maria de Alcobaça din Alcobaca, obiective turistice Alcobaca
Home Orase Obiective turistice Alcobaca Mosteiro de Santa Maria de Alcobaça

Mosteiro de Santa Maria de Alcobaça, Alcobaca

Obiective turistice Alcobaca

A fost modelata dupa Clairvaux-ul francez si a devenit curand una dintre cele mai puternice abatii cisterciene. Personificand perfect principiile Sf Bernard - evitarea bogatiei, a privilegiilor si a ostentatiei - cistercienii s-au intors la bazele simple ale muncii si rugaciunii, ambele realizate in tacere totala. Mosteiro de Santa Maria de Alcobaça (inchisa in timpul sarbatorilor legale) a fost terminata la mijlocul anilor 1200. A inflorit pentru sase secole, in timpul carora abatele a obtinut o putere regionala imensa si nu a jurat supunere regelui, incepand cu sfarsitul secolului al XVI-lea, calugarii s-au indreptat, de asemenea, spre arta si literatura, creand sculpturi superbe si construind una dintre cele mai bogate biblioteci din Portugalia.

La un moment dat se spune ca erau 999 de calugari, care tineau mesa cu schimbul, insa acest numar a fost decimat de ciuma. Manastirea a reinviat la sfarsitul secolului al XVIil-lea. Agricultura a inflorit si din bucatariile nou-largite se revarsau desfatari de binefaceri gastronomice: viata simpla a fost pusa deoparte. In 1810, trupele franceze au praduit abatia. Dupa ce guvernul a interzis toate ordinele religioase in 1834, Alcobaça a fost abandonata.

Nu poate fi vizitata intreaga abatie, insa ceea ce intr-adevar vei vedea este incredibil. Intrarea principala duce printr-un portal in stil gotic in biserica, unde boite se inalta cuprinzand un naos trilobat care se intinde pe 109 metri - cea mai mare biserica din Portugalia. Simplitatea si puritatea domina.

Bilete de avion spre Alcobaca:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Mosteiro de Santa Maria de Alcobaça:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne