Panteonul Regal din Alcobaca, obiective turistice Alcobaca

Panteonul Regal, Alcobaca

Obiective turistice Alcobaca
Vacanta in Alcobaca?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

Se afla in partea dreapta a transeptului si este o camera construita la sfarsitul secolului al XVIII-lea, in stil neo-gotic. Trebuie spus ca Panteonul Regal este cea mai veche constructie arhitecturala din Portugalia, in stilul ne-gotic.

Aici se afla mormantul regal din secolul al XIII-lea al reginelor Portugaliei: Urraca de Castile si Beatrix de Castile, casatorite cu regii Afonso al II-lea, respectiv Afonso al III-lea. Langa acestea se gasesc morminte mai mici ale unor printi neidentificati.

Cel mai impresionant mormant este cel al reginei Urraca, care a murit in 1220 si care a fost ingropata intr-un mormant bogat decorat in stilul romanic tarziu. Un relief care o ilustreaza pe regina poate fi vazut deasupra mormantului, iar partile laterale sunt decorate cu imagini care ii ilustreaza pe Apostoli sub galeria in forma de arc.

Bilete de avion spre Alcobaca:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Panteonul Regal:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne