Farul din Alexandroupoli din Alexandroupoli, obiective turistice Alexandroupoli

Farul din Alexandroupoli

Obiectiv turistic din Alexandroupoli

Cea mai speciala cladire din oras se afla tot pe promenada. Farul a fost construit in 1880, si felul in care este luminat dupa lasarea intunericului adauga ceva in plus atmosferei din oras. Alexandroupoli este si oras-port, cu feriboturi catre insulele din nord-estul Marii Egee si catre sud, pana in Rhodos sau Kos din Arhipelagul Dodecanez.

Este, totodata, si orasul cel mai apropiat de frontiera cu Turcia (de unde si prezenta militara), avand legaturi de cale ferata catre Istanbul in Turcia, Sofia in Bulgaria, si Atena via Salonic.

In ciuda acestor legaturi, orasul nu este la fel de cosmopolit cum sunt Komotini sau Xanthi. A inceput sa se dezvolte abia in 1878, in timpul Razboiului Ruso-Turc, cand rusii au transformat satul pescaresc lipsit de

Importanta care fusese pe vremuri intr-un oras modern, proiectat cu grija. Pe atunci era cunoscut dupa numele sau turcesc din secolul al XV-lea Dedeagac. Numele modern i-a fost atribuit in 1919, in onoarea regelui grec Alexandros.

Chiar daca la Alexandroupoli exista o baza militara si mai mult ca sigur ca pe strazile sale vei vedea soldati, orasul este mult mai atragator decat te-ar indreptati sa crezi aceasta particularitate a sa.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour
Bilete de avion spre Alexandroupoli:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Farul din Alexandroupoli:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne