La nord de Loule din Algarve, obiective turistice Algarve

La nord de Loule

Obiectiv turistic din Algarve

Satele tipice din Algarve, Querenca si Salir se cuibaresc de ambele parti ale Fonte Benemol. Cu intrarea din Querenca, Fonte Benemola este o mica vale protejata si idilica traversata de poteci. Aproape de raul Algibre, vei trece pe langa salcii, frasini, oleandri si tamarisc, in timp ce pe pantele superioare cresc roscovi, maslini salbatici, stejari si ierburi aromate.

Fauna este limitata la vidre, lilieci si o mare varietate de pasari. Putin mai la nord se gaseste satul Salir, foarte frumos varuit in alb - dominat vizual de o biserica si un turn de apa, destul de greu de definit - care pazeste ramasitele importante ale castelului. Urmeaza semnele "ramas" pentru a vedea meterezele actuale care sunt acum incorporate in cateva case si gradini pitoresti.

Cu toate ca sunt semnalizate modest, ele se afla printre putinele exemple de fortificatii maure ale Portugaliei care au supravietuit, construite din talpa, un material de constructie maur fabricat din nisip, prundis, argila si calcar. Avanpostul a fost capturat ulterior de Cavalerii de Santiago, care au pregatit asaltul lor din 1249 asupra Faroului de aici.

Cativa kilometri la vest de Salir, zidurile abrupte ale aflorimentului din calcar Rocha da Pena - o alta zona protejata cu carari naturale pentru vizitatori - se ridica la 474 de metri inaltime.

Acestea ofera privelisti sublime din varf, privind spre nord la serra neregulate si spre sud la mare. S-ar putea sa vezi vulturii regali, precum si ponei spanioli, manguste si vulpi printre ienupari, arbusti si piper rosu.

Poti merge cu masina la nord de acest afloriment si sa inconjori Alte, un alt sat pitoresc cu case varuite in alb marginite cu piatibandas (borduri colorate, de obicei in galben sau albastru), lipite de panta unui deal.

Biserica dateaza din secolul al XIII-lea, cand a fost infiintata de sotia domnitorului Alteului drept multumire pentru intoarcerea lui in siguranta din Cruciade; de atunci a suferit modificari.

Peretii acoperiti cu dale si tavanul pictat din capela principala dateaza din secolul al XVIII-lea, insa dalele din Sevilia ale capelei Sao Sebastiao sunt din secolul al XVI-lea.

In timp ce biserica este atractiva, punctul forte din Alte il reprezinta fantanile sale, Fonte Pequena si Fonte Grande (mica si, respectiv, marea fantana), semnalizate la poalele satului, care produceau odata apa pentru a intoarce rotile a noua mori. Una dintre ele, Moinho da Aboboda, inca este in picioare.

 
Bilete de avion spre Algarve:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa La nord de Loule:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne