Serra de Monchique din Algarve, obiective turistice Algarve

Serra de Monchique

Obiectiv turistic din Algarve

Din Silves, mersul cu masina in racorosul Serra da Monchique, direct la nord de Pontimao, te duce pe dealurile cu paduri dese de eucalipti, castani, stejari de pluta si pini, cu urme ocazionale de rododendroni salbatici. Solul vulcanic, combiriat cu clima umeda, face ca lantul deluros sa fie, in mod particular, fertil.

Opreste la punctul de observare care supravegheaza terasa stramta (romana la origini) din jurul statiunii climaterice cu ape minerale, Caldas de Monchique, pentru a sorbi aceasta scena panoramica incredibila.

Romanii au preferat statiunea pentru tratarea problemelor lor digestive, burghezii secolului al XIX-lea se ingramadeau pentru a-i bea apa, iar astazi, cei care fug de statiuni ii cauta calmul.

Te poti desfata cu un tratament in statiunea cu ape sulfuroase, poti juca un joc la o ruleta din cazinoul din piata principala, poti hoinari pe strazile incadrate de cladiri cu nuante pastel, sau pur si simplu poti sa te bucuri de gradinile care domina rapa.

 
Bilete de avion spre Algarve:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Serra de Monchique:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne