Silves din Algarve, obiective turistice Algarve

Silves

Obiectiv turistic din Algarve

O alta enclava care prezinta interes, orasul de deal Silves, este asezat alaturi de raul Arade. Odata capitala maura a Algarveului, lucru confirmat de castelul sau dominant din gresie rosie, Silves este acum un oras prosper si bine organizat. Prima ta oprire ar trebui sa fie masivul castelo, care a fost decorat in stilul unei gradini arabe in 2005.

O statuie de bronz supradimensionata a lui Dom Sancho I, care a cucerit prima data Silves de la mauri in 1189, te intampina din afara portii duble de la intrarea in castel, inauntru, excavatiile au scos la iveala structuri Almohad din secolele al XII-lea si al XIII-lea si se crede ca ffnaurii au ocupat locul pentru aproximativ 500 de ani.

Unul dintre conducatorii lor a fost Al-Muthamid, un rege-poet ale carui opere sunt inca citite in mare masura in tarile arabe. Afara de excavatiile arheologice si de gradina, zona din interior gazduieste un aljibe (rezervor), candva rezerva de apa a orasului; te poti urca pe meterezele castelului pentru privelisti fabuloase.

Treptele duc de la intrarea in castel la Se (catedrala), care dateaza din 1189, si conserva un naos simplu in stil gotic cu numeroase morminte ale cruciatilor. Alaturi se gaseste simpla si mica Igreja da Misericordia, o biserica construita la sfarsitul secolului al XVI-lea.

In josul strazilor pavate la poalele dealului se afla modernul Museu Arqueologico (Rua da Porta de Louie nr. 14) care ilustreaza bogata istorie arheologica a Silvesului incepand cu perioada Neoliticului.

Acest muzeu paleste oarecum in comparatie cu vecinul sau, Fabrica do Ingles (Fabrica Engleza), care gazduieste Museu da Cortica. Acest muzeu edificator si castigator al unor premii acopera intregul proces de prelucrare a lemnului de pluta - completat cu fotografii, unelte, mostre si masinarii, din secolul al XIX-lea - intr-o constructie mare si aerisita care a fost odata o fabrica de prelucrare a lemnului de pluta.

Acesta s-a deschis in 1898 ca Avern Sons & Barris, insa s-a inchis un secol mai tarziu; de atunci a devenit un complex de relaxare cu facilitati pentru luat masa si pentru baut alaturi de muzeu.

 
Bilete de avion spre Algarve:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Silves:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne