Manastirea Kyra Panagia din Alonissos, obiective turistice Alonissos

Manastirea Kyra Panagia

Obiectiv turistic din Alonissos

Numita si Pelagonisi, aceasta manastire este cea mai mare insulita din nordul Sporadelor. Se afla la nord-est de insula Alonnisos si a fost numit dupa manastirea Kyra Panagia. Insula are cativa locuitori si face parte din parcul natural din Alonnisos.

Kyra Panagia este o manastire post-bizantina din secolul al XVI-lea, care se afla pe varful unui deal cu vedere la mare, pe partea de est a insulei. In interiorul zidurilor se afla o biserica pitoreasca dedicata Fecioarei Maria. Biserica este de un alb-spalacit cu margini vopsite in rosu si un frumos turn clopotnita. Exista, de asemenea, o curte frumoasa in care sunt pastrate ramasitele unor crestini din secolele VI - VII.

Manastirea Kyra Panagia a devenit foarte populara printre turisti, fiind un loc fascinant in care se pot vedea ramasitele inca existente ale vechei prese de ulei de masline si ale morii de faina. Manastirea organizeaza un festival religios, pentru a sarbatori Adormirea Maicii Domnului pe 15 august.

 
Bilete de avion spre Alonissos:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Manastirea Kyra Panagia:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne