Parcul National Marin din Alonnisos din Alonissos, obiective turistice Alonissos
Home Orase Obiective turistice Alonissos Parcul National Marin din Alonnisos

Parcul National Marin din Alonnisos, Alonissos

Obiective turistice Alonissos

Acesta este primul parc marin din Grecia si cuprinde atat Alonissos, cat si sase insule mai mici, precum si unele zone stancoase nelocuite. Zona este bogata in vietati marine si este habitatul speciei pe cale de disparitie, foca Monk (Monachus monachus), unul dintre cele mai rare animale din Europa, cu doar aproximativ 800 de exemplare in intreaga lume.

Exista si alte animale salbatice care profita de existenta parcului national marin, de la pasari migratoare pana la delfini. Parcul este un important loc de reproducere pentru multe specii de pesti, pasari, reptile si mamifere.

Dr. Thomas-Schultze Westrum, un expert zoologie, geologie si antropologie culturala, impreuna cu Kurt Lorenz, un cameraman experimentat a facut un film documentar despre viata de focilor monk, care au fost considerate disparute de multe persoane. Filmul a fost intitulat "The Coast Of The Seal" si a fost lansat in primavara anului 1976. Reactia oamenilor a fost mai mare decat se asteptau realizatorii filmului, iar parcul marin a fost consecinta directa a implicarii oamenilor in viata focilor.

Parcul este situat in extremitatea nordica a insulei si statia biologica de la Golful Gerakas ramane aproape nefolosita. A fost nevoie de aproape 25 de ani pentru a ca parcul sa fie creat si chiar si dupa alti 20 de ani se avanseaza lent, dar cu o mai buna speranta de succes.

Parcul National Marin din Alonissos a fost creat cu scopul de a conserva biodiversitatea bogata a marilor grecesti si a generat noi oportunitati turistice pe aceasta insula, atragand atentia asupra ei si a apelor din jurul ei. Iahturile se opresc aici in numar mult mai mare decat inainte, pentru ca multe dintre insulele din afara zonei protejate ofera porturi bune, plaje izolate si conditii excelente pentru inot.

Bilete de avion spre Alonissos:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Parcul National Marin din Alonnisos:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne