Obiective turistice Alonissos, de vizitat in Alonissos, Grecia
Home / Orase / Obiective turistice Alonissos, Grecia

Obiective turistice Alonissos, Grecia

 
 

Insula deluroasa si impadurita Alonissos nu este cea mai atragatoare din grupul Sporadelor (cele patru insule ale Marii Egee) - partea buna fiind dezvoltarea turistica mai redusa. Se rezuma in principal la micul port Patitiri, frumosul oras vechi restaurat Palaia Alonissos, aflat la inaltime, deasupra portului, si alte cateva sat traditionale raspandite in jur. Nici unul dintre acestea nu este foarte dezvoltat, toate reprezentand locuri ideale pentru vizitatorii dornici sa se izoleze si sa evite capcanele turistice.

Parte a complexului Sporades, Alonissos este o insula autentica, renumita pentru frumusetea sa naturala incredibila si plajele sale uimitoare. Chora este satul cel mai pitoresc de pe insula, se afla in partea de sus a unui deal si ofera o priveliste minunata asupra Marii Egee. Acest sat a fost grav avariat de cutremurul din 1965, fapt care a dus la o migrare a locuitorilor sai in Patitiri, capitala insulei. La randul sau, Patitiri a suferit daune serioase generate de cutremurul din 1965. Inaintea acestui moment, in 1950, podgoriile si livezile sale de grepfruit au fost distruse de o epidemie.

Patitiri, Votsi, Roussoum Gialos si Steni Vala sunt punctele turistice cele mai frecventate de pe insula, ideale pentru familii si cupluri romantice. Plajele sunt de cristal si inconjurate de verdeata luxurianta, creand o atmosfera relaxanta.

Alonissos are forma alungita, ingusta, cu putine drumuri. Dezvoltarea turistica a uitat-o, desi aici si-au cumparat proprietati numerosi straini, mai ales din Germania, fie pentru un trai mai ieftin, fie pentru a incepe aici mici afaceri Alonissos este inconjurata de o multime de insulite mai mici, pe care traieste cel mai rar mamifer marin din Europa: foca-monk (Monachus monachus).

"Ikos", asa cum a fost numita insula in antichitate, a fost locuita pentru prima data de Stafylos (care inseamna strugure), fiul zeului Dionysos si al Ariadnei. Acest mit explica legaturile puternice ale insulei cu viticultura din cele mai vechi timpuri pana in ziua de azi. Urne care purtau stampila "Ikion" au fost exportate in intreaga lume antica, demonstrand faima insulei ca o excelenta regiune producatoare de vin. Un alt mit sustine ca Pileas, tatal lui Ahile, a fost ingropat pe Alonissos. Acesta este motivul pentru care al doilea nume al insulei este "Achilliodromia".

In 1992, crearea unui parc national marin a contribuit la schimbarea in bine a destinului acestei insule. S-a hotarat atunci protejarea focii-monk, specie rara si amenintata. In intreaga lume supravietuiesc astazi mai putin de 800 dintre aceste creaturi, dintre care aproximativ 30 se reproduc pe insulele minuscule din jurul Alonissosului. Pescuitul este interzis in anumite zone, deoarece pescarii locali considerau ca focile diminueaza inca si mai mult cantitatile de peste din zona, in defavoarea lor.

Daca se ofera cineva sa va duca sa vedeti focile, va recomandm sa refuzati, pentru ca focile-monah sunt fiinte extrem de sperioase, care pot fi deranjate foarte usor.

 
Vizitezi Alonissos?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Alonissos

Vacanta in Alonissos cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Alonissos:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Alonissos:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Alonissos obiective turistice, Ce poti vizita in Alonissos, Top obiective Alonissos, Top atractii Alonissos, Alonissos locuri de vizitat, Locuri de vizitat Alonissos, Locuri de vizitat in Alonissos, Alonissos atractii turistice, Alonissos de vizitat, De vizitat in Alonissos, Ce vizitam in Alonissos, Top atractii turistice Alonissos, Top obiective turistice Alonissos, Alonissos ghid turistic, Calatorii in Alonissos.