Piata Dam din Amsterdam, obiective turistice Amsterdam

Piata Dam

Obiectiv turistic din Amsterdam

Este situata chiar in centrul orasului Amsterdam, desi exista, atractii turistice mult mai fascinante in Amsterdam, trebuie sa apreciem valoarea istorica si politica a pietei. Piata Dam a fost martora la numeroase drame istorice desfasurate de-a lungul istoriei.

Spre exemplu in anul 1808 cand Napoleon si trupele sale au ocupat orasul, locul de receptie a fost in piata Dam. Istoria impresionanta a pietei Dam este relatata amanuntit de documetele detinute in cadrul Muzeului de Istorie din Amsterdam.

Palatul Regal (Koninklijk Paleis) care domina piata a fost initial folosit ca primarie, iar fatada clasica si sculpturile fine au fost realizate spre a glorifica orasul Amsterdam si guvernarea sa.

Langa Palatul Regal mai puteti vedea Biserica Noua (Nieuwe Kerk), Teatrul Madame Tussaud, Muzeul de Ceara, iar vizavi de piata Monumentul National inchinat eroilor din cel de-al II-lea Razboi Mondial.

In contrast cu istoria sa turbulenta, in prezent piata Dam reprezinta un loc linistit si casa pentru sute de porumbei si turisti care isi odihnesc picioarele. De asemenea, aici au loc diferite evenimente culturale si politice.

 
Bilete de avion spre Amsterdam:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Piata Dam:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne