Obiective turistice Antakya, Turcia
Home Orase Obiective turistice Antakya, Turcia

Obiective turistice Antakya, Turcia

 

La sud de Iskenderum (vechea Alexandretta intemeiata de Alexandru cel Mare), se afla ultimul mare oras turcesc inainte de granita cu Siria, Antakya, vechea Antiohia.

Capitala a regiunii Hathay, care, in ultimul secol a trecut din mainile turcilor in cele ale sirienilor si inapoi, Antakya pastreaza caracterul dual datorat dublei ei apartenente (in 1920, la dizolvarea Imperiului Otoman, Hathay a fost atribuita Siriei, pentru ca, in 1939, sa fie inapoiata Turciei).

Trasaturile arabe dominante ale arhitecturii si ale traditiilor sunt influentate subtil de cele turcesti, existand si o discreta influenta crestina, venind de la comunitatea crestina din oras, destul de numeroasa.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
CAUTA HOTEL

Atractii turistice Antakya

Tag: Obiective turistice Antakya, Atractii turistice Antakya, De vizitat in Antakya, Ce vizitam in Antakya, Top atractii turistice Antakya, Top obiective turistice Antakya, Ghid turistic Antakya.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne