Obiective turistice Antalya, de vizitat in Antalya
Acasa Orase Obiective turistice Antalya, Turcia

Obiective turistice Antalya

Publicat sau actualizat la: de Dan Anitei
Tag: Obiective turistice Antalya, atractii turistice Antalya, Top obiective turistice Antalya.
 

Asezata in fundul golfului care-i poarta numele, avand in spate privelistea somptuoasa a ultimelor contraforturi ale muntilor Taurus, care coboara lin spre mare, Antalya este o mare statiune turistica, din ce in ce mai apreciata, nu numai pentru plaja de nisip fin de la Lara si pentru cea acoperita de pietre de la Konyaalti, ci si pentru viata de noapte.

Nucleul localitatii il constituie orasul vechi, langa port; orasul nou este plin de hoteluri luxoase, de restaurante si baruri de noapte. Cea mai veche constructie din orasul vechi este Poarta lui Hadrian, construita in anul 130 d.H., cu ocazia venirii imparatului roman in oras. Cele trei arcade de marmura sunt aparate de turnuri cu sectiune rectangulara.

Zidurile de aparare ale portului dateaza din perioadele elenistica si romana, dar numai baza lor mai pastreaza pietrele din epocile vechi, zidurile fiind refacute succesiv de bizantini, de armatele cruciatilor si de cele ale turcilor se-leucizi.

Din perioada romana dateaza turnul de aparare din partea de sud a zidurilor, Hidirlik Kulesi.

Sub stapanirea turceasca seleucida au fost construite in oras moscheea de langa port, ridicata pe temelia unei biserici bizantine, si minaretul datand din sec 13. Pe strazile inguste care urca dinspre port spre bazar, se pot admira case de locuit construite in forme traditionale turcesti.

Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne