Fortareata, portul si imprejurimile lor din Anvers, obiective turistice Anvers
Home Orase Obiective turistice Anvers Fortareata, portul si imprejurimile lor

Fortareata, portul si imprejurimile lor

Obiectiv turistic din Anvers

Cei care se indreapta spre port, vor avea posibilitatea sa intalneasca in drum Vleeshuis-Casa Brutarilor, un splendid edificiu gotic ridicat in anii 1501-1504, ca sediu al ghildei respective, care acum gazduieste colectii de numismatica, arheologie, arte decorative si de fascinante instrumente muzicale, unele datand din antichitate.

Pe malul fluviului, vor gasi cea mai veche constructie ridicata pe Schelde, Het Steen-Fortareata, care dateaza din 843, cand avea misiunea de a apara frontiera trasata prin intelegerea de la Verdun.

Dupa ce a fost, mult timp, inchisoare, cladirea este azi Nationaal Scheepvaartmuseum-Muzeul Marinei si prezinta, prin exponatele din incaperile sale somptuoase, un istoric al vietii maritime si fluviale de la inceputuri pana acum. La poalele sale, terasele din Steenplein ofera prilejul de a examina indeaproape atat estuarul cat si frumosul cartier inconjurator.

Portul e o zona care reprezinta una din fatetele importante ale personalitatii orasului; el trebuie oricum vizitat, chiar si in trecere. In toata istoria locului, lui i-a revenit contributia esentiala la bunastarea localnicilor, in el se insiruie 92km de cheiuri, 1400 ha de bazine, 17 docuri uscate (doc are origine neerlandeza, dok = bazin; docul uscat este un bazin ingropat care poate fi golit de apa pentru a permite navelor sa ramana "la uscat" in vederea executarii reparatiilor; serveste si la constructia navelor noi). Ecluza Berendrecht (1988), cu lungimea de 500 m si latimea de 68 m, are capacitatea de 763.000 mc si este cea mai mare din lume, depasind-o pe mai vechea Zanduliet, tot de-aici (613.000 mc).

Traficul naval se cifreaza la 18.000 de vase anual. Puteti vedea ecluza facand o plimbare pe fluviu sau in bazinele portuare, cu unul din vapoarele Flandria. Perimetrul comercial si de agrement al orasului cuprinde Leysstraat, Keyserley, Meir Square (langa Rubens-huis), Huidevetterstraat, the Empire Shopping Centre, the Century Centre (langa gara), Appelmansstraat, zonele pietonale de langa Groenplaals, Wilde Zee (din jurul Wiegstraat) si Hoogstraat.

La acestea se adauga Vogelmarkt-Piata de Pasari, deschisa duminica intre Theaterplein-Oudevaartplaats (langa Stadspark), in care se pot gasi obiecte de tot felul. Piata de antichitati, deschisa sambata dupa amiaza, intre Pasti si septembrie, in Lijnwaadmarkt si Licitatiile de antichitati care au loc miercuri si vineri dimineata in Vrijdagmarkt.

 
Bilete de avion spre Anvers:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Fortareata, portul si imprejurimile lor:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne