Grote Markt (Piata Mare) din Anvers, obiective turistice Anvers

Grote Markt (Piata Mare), Anvers

Obiective turistice Anvers
Vacanta in Anvers?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

Stadhuis (Primaria). Vizite cu insotitor: zilnic la llh, 14h si 15h; sambata la 14h si 15h. inchis: joi, duminica si de sarbatori.

Katedraal. Deschis: zilnic, 10-17h, sambata, 10-15h, duminica, 13-16h. Concerte de belaard (carillon): tot anul, vinerea, 1l,30-12,30h; in plus, vara, duminica, 15-16h si lunea, 21-22h. inchisa in timpul slujbelor.

Monumentala Piata Mare reprezinta nucleul istoric al asezarii. Este inconjurata de cladiri impunatoare - Primaria - (imobil in stil Renastere, din sec. 16), Casele ghildelor (in Evul Mediu, Ghildele si breslele erau asociatii ale negustorilor, meseriasilor sau ale artistilor, care beneficiau de o serie de privilegii consemnate in anumite statute) - edificii cu rafinate fatade ce amintesc de maniera italiana, adaptate specificului flamand. Cele mai multe sunt datorate arhitectului si sculptorului Cornelis Floris de Vriendt, fiu al orasului.

In partea opusa Primariei, Brabofontain-Fantana lui Brabo, isi arunca apa direct pe paviment. Piata este un spatiu mereu plin, foarte animat, prin existenta magazinelor, cafenelelor si bistrourilor elegante si primitoare.

Atrag atentia fatadele inalte cu geamuri multe si nisele cu statuia Fecioarei, caracteristice pentru mai mult de 300 de cladiri din oras.

In mica piata vecina, Handschoenmarkt, se remarca marea Catedrala inchinata Sfintei Fecioare, Onze-Lieve-Vrouw, cea mai mare din Belgia, ocupand o suprafata de un hectar. Construita intre 1352-1584, are un turn cu inaltimea de 123m "drept ca un strigat, frumos ca un catarg si luminos ca o lumanare", cum il descrie poetul (valon) Emile Verhaeren.

Planurile initiale prevedeau cinci astfel de turnuri. Vastul sau interior, alcatuit din sapte nave - putin cam rece, poate - este populat cu o padure de coloane (125) si are o lungime de 117 m, fiind larg de 65 m in transept.

Opera exceptionala a lui Rubens, tripticul Coborarea de pe Cruce, din partea dreapta a transeptului, icoana cunoscuta prin multe reluari si copii, si inaltarea sau Ridicarea Crucii ale aceluiasi autor, ca si creatiile lui Van der Voort (amvonul pe care sunt figurate, in reprezentari feminine, cele patru continente), Murillo (portretul Francisc) s.a., fac ca acest lacas sa fie printre cele mai valoroase, din punct de vedere artistic, din Europa, in partea de sud a lacasului, Groenplaats, mereu plina de turisti, care se destind dupa vizita in catedrala, este vegheata de statuia lui Rubens. Aici gasim o importanta statie de tramvaie (2, 15) si o mare parcare auto.

Bilete de avion spre Anvers:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Grote Markt (Piata Mare):
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne