Rubenshuis - Casa lui Rubens din Anvers, obiective turistice Anvers
Home Orase Obiective turistice Anvers Rubenshuis - Casa lui Rubens

Rubenshuis - Casa lui Rubens, Anvers

Obiective turistice Anvers

Este un veritabil muzeu. Casa reflecta bunastarea materiala a artistului ca urmare a recunoasterii oficiale, caz rar in existenta plasticienilor. Este si o ilustrare a perioadei istorice in care a trait marele creator.

Mobilierul baroc rafinat, atelierul cu tribuna de unde amatorii ii contemplau opera, ca si gradina - subiect, ea insasi al multor tablouri - atribuie locului calitatile unui punct de pelerinaj. Peter Paul Rubens (1577-1640), pictor - considerat cel mai de seama reprezentant al barocului - dar si diplomat, a lucrat pentru mai multi suverani din Spania si Anglia.

Detinator al unui fecund atelier in Anvers si maestru al unei cohorte de invatacei (intre care si Van Dyck), a marcat cu personalitatea sa intreaga pictura flamanda a sec. 16-17.

Precizia si generozitatea desenului sau, tehnica eliberata de constrangeri si caldura cromaticii ii confera o forta de adevarat deschizator de drumuri.

A lasat peste 2000 de lucrari: pictura istorica, mitologica, alegorica, portrete, peisaje. Genialul artist a incarnat imbinarea geniului flamand cu stralucirea stilului italian, devenind un simbol national.

Dar nu numai lui Rubens ii datoreaza Anvers renumele de cetate a artelor, in Anvers s-a nascut si a invatat Van Dyck, cel care va deveni pictorul oficial al curtii regale britanice. Aici au trait maestri recunoscuti ai artei flamande: cei doi David Teniers (cel Batran si cel Tanar), Frans Snyders, Jacob Jordaens, Gerard Edelinck si altii, pictori si gravori.

Bilete de avion spre Anvers:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Rubenshuis - Casa lui Rubens:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne