Filarmonica de Stat din Arad, obiective turistice de vizitat in Arad
Home / Orase / Obiective turistice Arad / Filarmonica de Stat

Filarmonica de Stat , Arad

 

Filarmonica de Stat Arad continua cu cinste traditia muzicala aradeana, care in anul 1833 a fost marcata de infiintarea celui de-al saselea Conservator din Europa, in ordine cronologica, dupa cele de la Paris, Praga, Bruxelles, Viena si Londra. Semnificativ pentru istoria culturala a orasului, anul 1890 certifica fondarea Societatii Filarmonice, veritabila institutie de concerte cu orchestra si cor, cu programe elaborate si ambitioase.

Incepand cu anul 1948, care marcheaza momentul constituirii Filarmonicii de Stat si a formatiilor profesioniste orchestra simfonica si corul academic, activitatea artistica se desfasoara in stagiuni continue a cate zece luni (septembrie-iunie), cu o ritmicitate de cel putin un concert pe saptamana, fiecare avand un alt repertoriu si alti protagonisti.

Concertele au loc in sala din incinta Palatului Cultural, cu o capacitate de 780 de locuri, renumita pentru acustica si design-ul deosebit. Ocazional, sunt organizate spectacole si in marile biserici ale Aradului. In luna decembrie, in apropierea sarbatorilor de iarna, are loc un eveniment deosebit: "Zilele muzicii sacre".

Vizitezi Filarmonica de Stat ?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Vacanta in Arad cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Arad:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Arad:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Filarmonica de Stat :
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!