Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” din Arad, obiective turistice Arad
Home Orase Obiective turistice Arad Teatrul Clasic ”Ioan Slavici”

Teatrul Clasic ”Ioan Slavici”, Arad

Obiective turistice Arad

Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ functioneaza intr-una dintre cele mai impresionante cladiri ale Aradului. Edificiul, realizat dupa planurile arhitectului Anton Czigler, constituie, datorita amplasarii sale, un adevarat cap de perspectiva pe bulevardul central al orasului.

Impunatoarea cladire a fost ridicata in secolul al XIX-lea. in anul 1868 conducerea Aradului a decis ridicarea a doua edificii reprezentative pentru oras: cel al Primariei si cel al Teatrului. Pentru construirea lor era nevoie de suma de 700.000 de florini, care a fost pusa la dispozitia administratiei de catre o banca vieneza. Ridicarea cladirii teatrului aradean a inceput in anul 1872 si s-a incheiat in 1874, an in care au avut loc si primele reprezentatii. Edificiul in stil neoclasic a fost construit cu trei nivele, avand intrarea principala in axul bulevardului si marcata de coloane ce sustin un fronton.

O atentie deosebita a fost acordata acusticii, sala fiind conceputa cu un perete rotund din lemn de brad. Sala avea trei etaje, galerie si 92 de loji. La parter erau 276 scaune si 150 locuri pentru stat in picioare, la etajele I si II erau numai loji, iar la etajul III un balcon cu 72 locuri si galeria cu 170 locuri. in total sala avea o capacitate de 1250 locuri. Scena avea o adancime de 16 m, deschiderea de 10 m si o inaltime a podului de 20 m. La decorarea salii au lucrat artisti si meseriasi din Viena, Budapesta si Arad.

Bilete de avion spre Arad:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Teatrul Clasic ”Ioan Slavici”:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne