Galeria Nationala din Atena, obiective turistice Atena

Galeria Nationala

Obiectiv turistic din Atena

Galeria Nationala a Greciei (Ethniki Pinakothiki) este gazduita de o cladire moderna, aflata la mica distanta de Muzeul Razboiului, catre est pe Vasilissis Sofias, in apropiere de intersectia cu Vasileos Konstantinou si de Hotelul Hilton. Pe langa exponatele numeroase din interior, acesta mai are si o gradina cu statui.

Ca natiune, Grecia nu a avut niciodata bani pentru investitii in opere de arta importante, astfel ca galeria se bazeaza in mare masura pe lucrarile artistilor locali, dintre care putini sunt cei recunoscuti international.

Un avantaj al accentului pus pe lucrarile artistilor greci este faptul ca poti afla extrem de multe lucruri despre talentele din tara vizitand un singur loc. Multe dintre picturi reprezinta peisaje conventionale, iar unele dintre cele care infatiseaza locuri istorice sunt fascinante daca ai vizitat deja locuri precum Meteora sau insulele mai mici. Printre picturile obisnuite se gasesc si lucrari extraordinar de vii. Cauta numele lui Nikos Hadjikyriakos-Ghika, pictor care se semneaza "Ghika," unul dintre cei mai importanti artisti moderni ai Greciei. Lucrarile scolii naive grecesti, reprezentate de Theophilos, sunt si ele bine reprezentate aici.

Sunt expuse si lucrari ale unor artisti importanti precum Cezanne, Breughel, Caravaggio, Picasso, Braque, Rembrandtsi Durer, dar acestea sunt dintre operele mai mici si mai putin cunoscute ale acestora, ca de pilda gravuri sau schite. Cel mai celebru pictor grec este, evident, El Greco, si in galerie sunt expuse cinci exemple excelente ale artei sale.

Din nefericire, galeria este adesea inchisa, in perioadele in care sunt amenajate sau stranse expozitiile temporare, iar salile principale sunt de obicei inaccesibile atunci cand se fac amenajari pentru expozitiile temporare. Cu toate astea, expozitiile temporare pot fi excelente, incluzand prezentari de lucrari ale unor artisti cunoscuti aflate in turnee internationale, dar sunt si expozitii care se concentreaza asupra anumitor aspecte ale artei grecesti, precum arta bizantina sau scenografia.

 
Bilete de avion spre Atena:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Galeria Nationala:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne