Gradina Nationala din Atena, obiective turistice Atena

Gradina Nationala, Atena

Obiective turistice Atena

Gradina Nationala (Ethnikos Kipos) se afla langa cladirea Parlamentului, fost palat regal, si este un loc de odihna linistit si umbros. Creata in anii 1840, gradina este si azi unul dintre punctele centrale ale Atenei, avand ca fundal modernul Palat Prezidential. I se mai spune si Gradina Regala, datorita faptului ca a fost facuta in acelasi timp cu palatul.

Gradina este creatia Amaliei, sotia regelui Otto f. Regina a adus din Italia peste 15.000 de rasaduri pentru a o infrumuseta.
Cu cele 16 ha ale sale, Gradina Nationala nu este chiar atat de mare incat sa te poti rataci, dar este destul de spatioasa pentru a fi explorata, avand o multime de banci pe care sa te relaxezi sau sa te bucuri de cateva momente de detasare. Este un loc indragit de cei care lucreaza in oras, care vin aici pentru a manca un sandvici ia pranz sau pentru a citi ziarul.

Probabil vei vedea si dadace cu copii in carucioare, plimbandu-sein unul sau altul din locurile de joaca special amenajate. In gradina mai exista si o biblioteca pentru copii, cu carti scrise in mai multe limbi - informatie utila in cazul in care calatoresti cu familia si prinzi o zi ploioasa. Micile iazuri din gradina sunt pline cu broaste-testoa-se, care pol fi vazute incalzindu-se la soare pe pietre, odihnindu-se sau itindu-si capetele micute la suprafata apei.

Aleile sunt marginite de gratioase statui de marmura; exista si fantani si cafenele linistite. in partea de sud se afla o impresionanta cladire din secolul al XIX-lea numita Zappeion, in care functioneaza in prezent un centru de conferinte; cladirea a fost construita de doi veri greco-romani, Evangelos si Konstantinos Zappas, pentru a gazdui expozitii. Cafeneaua din apropiere, adevarata institutie ateniana, a fost de curand readusa la vechea sa glorie, fiind locul Idea! in care sa te opresti pentru un frappe, un ouzo sau niste mezede.

Bilete de avion spre Atena:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Gradina Nationala:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne