Lykavittos din Atena, obiective turistice Atena

Lykavittos, Atena

Obiective turistice Atena

Trasatura dominanta a acestei parti de oras o constituie dealul denumit Lykavittos sau Lykabettos. Avand o inaltime de 277 m, acesta este cel mai inalt deal din Atena si ofera o panorama superba asupra orasului. Cele mai frumoase vederi se deschid catre Acropole si mai departe, catre Pireu si Marea Egee - si chiar catre Insula Egina, cand e senin.

Pe Lykavittos poti ajunge pe jos sau cu telecabina. Plimbarea pana sus este placuta, dar obositoare, drumul serpuind prin paduri de pini inmiresmate. Desi nu trebuie sa fii in forma maxima pentru a-l parcurge, gandeste-te de doua ori inainte sa pornesti la drum in miezul verii. Telecabina pleaca din capatul strazii Plutarchou si functioneaza vara pana dupa miezul noptii, lucru care arata cat de indragit este acest loc atat dc localnici, cat si de turisti.

In varful dealului se afla capela alba cu hramul Sf. Gheorghe - Agios Ghiorghios. (Sarbatoarea sfantului este pe 23 aprilie, si merita sa iei parte la ceremoniile dc aici daca te afli in Atena.) In apropiere de capela, excelentul restaurant Orizontcs ofera unele dintre cele mai spectaculoase panorame din oras, mai ales noaptea, cand Parthenonul este luminat. Ceva mai jos pe pantele Lykavittos se afla si o cafenea, unde te poti revigora cu o cafea sau cu un pahar de ouzo.

Pe latura dealului aflata de cealalta parte a Kolonaki, modernul teatru in aer liber Lykavittos pune in scena unele dintre cele mai mari concerte din Atena - orice, de la muzica clasica pana la cele mai moderne trupe de rock.

Bilete de avion spre Atena:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Lykavittos:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne