Muzeul Benaki din Atena, obiective turistice Atena

Muzeul Benaki, Atena

Obiective turistice Atena

Antoine Emmanuel Benaki (1873-1954) a fost un negustor grec de bumbac din Alexandria, Egipt. Si-a cheltuit mare parte din fabuloasa avere colectionand o mare varietate de artefacte istorice, expuse in prezent pe cateva etaje ale vilei in stil neoclasic in care a locuit candva familia sa. Colectia Muzeului Benaki (Mouseio Benaki), stransa timp de peste 35 de ani, reflecta gusturile eclectice ale proprietarului si acopera perioada din Neolitic pana la inceputul secolului al XX-lea. Ulterior, colectia a fost donata statului grec, cu conditia sa fie expusa intr-un muzeu.
Colectia eclectica este dispusa in ordine aproximativ cronologica, incepand cu statuetele care dateaza din neolitic La etajul al doilea, locul de cinste apartine artefactelor din insulele grecesti si Asia Mica.

Etajul al treilea este dedicat culturii si mestesugurilor grecesti, si aici vei gasi bijuterii, sculpturi in lemn, obiecte ceramice si o bogata colectie de costume grecesti. Mai exista bijuterii miceniene si o multime de obiecte religioase precum scripturi timpurii, vesminte preotesti si cateva icoane superbe. Biroul lordului Byron este vedeta printre exponate. O alta piesa importanta, care combina frumusetea si maretia, este sala de primire adusa dintr-un palat egiptean din secolul al XVII-lea.

Printre picturile de la etajul al patrulea se gasesc si lucrari ale lui El Greco. Una dintre cele mai vechi picturi, datand din secolul al III-lea d.Hr., este portretul delicat si extrem de realist al unui tanar, pictat de un artist egiptean pe o bucata de panza de in.
Muzeul a fost renovat de curand, si de-a lungul anului aici se organizeaza expozitii speciale cu lucrari ale unor artisti si fotografi moderni. Nu rata snack-barul de pe acoperis.

Bilete de avion spre Atena:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muzeul Benaki:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne