Muzeul Bizantin din Atena, obiective turistice Atena

Muzeul Bizantin, Atena

Obiective turistice Atena

Muzeul Bizantin (Vizantino Mouseio), de curand renovat, a carui noua aripa s-a deschis in 2007, s-a transformat dintr-un mic muzeu plin de icoane bine conservate intr-una dintre cele mai importante atractii ale orasului. Aripa subterana este o realizare arhitecturala uimitoare, dar si un spatiu expozitional atractiv pentru colectia extinsa.

intr-unui dintre fostele corpuri ale muzeului, o vila florentina construita in anii 1840 de ducesa de Plai-sance (1785-1854), care s-a indragostit de Grecia inca de la prima sa vizita aici, se organizeaza in prezent expozitii speciale. Curtea atragatoare, construita in jurul fantanii, plina de flori si de portocali, exista si in prezent. Prelungirea muzeului a facut posibil ca atmosfera din cladirile muzeului sa fie pastrata inclusiv prin metoda simpla - dar provocatoarea coborarii in subteran.

In ciuda faptului ca se afla sub pamant, noile galerii sunt spatioase si bine luminate. Prima galerie creeaza intregul context al colectiei, povestind istoria Imperiului Bizantin, si exponatele de aici sunt insotite de extinse panouri informative. Calatoria incepe cu arta pre-bizantina din era crestina, apoi trece la exponate precum icoane, bijuterii, obiecte ceramice, manuscrise cu anluminuri, Biblii, fresce, broderii si sculpturi.

Galeriile se sfarsesc cu Caderea Constanti nopo Iul ui din 1453. Sunt disponibile si tururi audio desi, in momentul redactarii ghidului, acestea existau doar in greceste. Se doreste si adaugarea altor limbi. Mai exista si statui sau alte exponate care pot fi atinse de cei cu probleme de vedere.

Imbunatatirile si extinderea muzeului nusunt inca terminate. Noi obiecte sunt scoase in continuare din depozite si expuse, existand planuri pentru crearea unei expozitii speciale doar cu extraordinarele manuscrise decorate cu anluminuri. In sit se desfasoara si excavatii arheologice, existand banuieli ca aici ar fi functionat faimosul Lyceum al lui Aristotel, unde acesta a predat cu peste 2.500 de ani in urma.

Bilete de avion spre Atena:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muzeul Bizantin:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne