Muzeul Razboiului din Atena, obiective turistice Atena

Muzeul Razboiului, Atena

Obiective turistice Atena

Mergand de-a lungul strazii Vasilissis Sofias, privirea iti este atrasa de Muzeul Razboiului (Polemiko Mouseio) datorita expozitiei de echipament militar grecesc din curtea sa, care grupeaza tancuri din Primul Razboi Mondial si cateva avioane de vanatoare, inclusiv un venerabil model Tiger Moth. Exista si scari care duc pana la exponate, astfel ca le poti inspecta si interiorul.

Razboiul ajucat dintotdeauna un rol important in istoria Greciei, incepand cu Razboiul Troian, pana foarte aproape de zilele noastre. Acest muzeu este unul dintre putinele lucruri bune care se datoreaza regimului militarist al coloneilor din perioada 1967-1974. Intentia era ca muzeul sa proiecteze glorie asupra acestora si a armatei, dar elementul propagandistic este minim, si muzeul a devenit o atractie nebanuita, unde merita sa iti petreci cateva ore.

inauntru, tema razboiului este interpretata extrem de variat, exponatele fiind organizate cronologic pe cateva etaje generoase. Conflictele militare din Antichitate sunt reprezentate prin copii ale dramaticelor sculpturi de la Templul din Vasses si ale altor statui. Poate ca bogatelor colectii de pusti, sabii si alte tipuri de arme le lipseste varietatea, dar imaginatia iti va fi cu siguranta starnita de exponate cum sunt machetele unor castele si cetati grecesti. Alte machete infatiseaza reproduceri ale unor batalii importante din istoria grecilor - de care aceasta nu duce deloc lipsa.

Obiectele din timpuri mai recente amintesc de Razboiul de Independenta, existand inclusiv interesante exponate care arata rolul avut de eroii Rezistentei grecesti. Mai poti descoperi si marturii miscatoare despre felul in care Grecia a fost afectata de al Doilea Razboi Mondial si despre intamplarile de pe strazile Atenei si cele din timpul sangerosului Razboi Civil care a urmat.

Bilete de avion spre Atena:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muzeul Razboiului:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne