Piata Armoniei din Atena, obiective turistice Atena

Piata Armoniei

Obiectiv turistic din Atena

Plateia Omonoias inseamna Piata Armoniei, ceea ce face din acest nume unul dintre cele mai nepotrivit alese din intregul oras. Aceasta este a doua piata din Atena ca importanta dupa Syntagma dar, spre deosebire de Syntagma, pe care traficul o ocoleste intr-un sistem cu sens unic si cu o intinsa zona pietonala in mijloc, se afla pur si simplu la intersectia a sase mari artere, la care se adauga si alte strazi mai mici din care traficul se revarsa intr-un vartej.

Cu toate astea, lucrarile la noua magistrala de metrou au fost terminate de curand, si incepe sa semene din nou cu piata mai linistita care era pe vremuri. In centrul sau exista fantani si banci cu vedere catre strada Athinas si pana la Acropole.

Piata se aseamana perfect cu Atena insasi: la inceput pare un loc coplesitor de zgomotos si poluat, dar odata ce reusesti sa te obisnuiesti cu zgomotul si cu multimea, incepi sa ii observi o cu totul alta fata. Daca faci un tur complet al pietei, vei trece pe langa tarabe cu ziare unde gasesti presa din toata lumea si unde se vand bilete la loterie, produse de Fast-Food, ceasuri ieftine, tigari de contrabanda si multe altele. Vei mai da si peste cafenele aglomerate in care poti sa iei pulsul adevaratei atmosfere ateniene. Si niciun alt loc din oras nu o intrece cand vine vorba de negocieri.

Daca Syntagma reprezinta chipul european al Atenei, piata este cu siguranta fata ei balcanica si orientala. Este galagioasa si plina de energie, negustori si marfuri ieftine, clocotind de viata intr-un mod incredibil.

Pe timpul noptii, piata devine echivalentul atenian al unei variante din vechime a Times Square sau a Soho-ului londonez. Pe strazile din apropiere se strang emigranti ilegali care vand marfuri de import sau falsuri ale unor marci celebre, dar zona este in general sigura datorita aglomeratiei de aici, fiind animata chiar si la ore foarte tarzii. Noaptea se transforma si in zona cu felinare rosii, cele cateva sali de cinema dubioase de pe strazile adiacente proiectand filme erotice. Dar acest aspect este atat de putin evident, incat e posibil ca multi vizitatori sa nu-l observe deloc.

Unul dintre locurile cele mai animate se afla ceva mai departe de-a lungul strazii Athinas, mergand catre sud dinspre Piata Omonoia - Piata Centrala (Kentriki Agora) Piata este adapostita de o cladii e de i neLal si sticla din secolul al XIX-lea si, desi este principala piata de carne si pesLe a orasului, aici se gasesc multe alte produse. Daca vrei sa vezi pestii scosi zilnic din apele Marii Egee, acesta este locul in care trebuie sa vii.

Piata Centrala este aglomerata de la primele ore ale diminetii pana dupa-amiaza.in timpul serii se anima din nou, in zona existand cateva ouzerii (in care poti degusta o varietate de tipuri de ouzo si tot felul de gustari) si cluburi de muzica rembetika.

Este un loc pe care este bine sa-l vizitezi inaintea unui picnic sau cand vrei sa faci o excursie in insule si trebuie sa Le aprovizionezi pentru calatoria cu feribotul - pe feriboturile grecesti gasesti oricand cate ceva de rontait, dar cam atat. Aici vei gasi branzeturi si masiine, paine si fructe, verdeturi si mirodenii, Flori si legume. Daca esti in cautarea unui suvenir, poti cumpara nuci si ouzo. Pe scurt, daca e comestibil, se gaseste in piata.

Athinas insasi este o piata de munca neoficiala. Dimineata devreme poti vedea aici zugravi de Loate felurile, asteptand langa scari si galeti, in speranta ca vor gasi ceva de lucru in ziua respectiva. Si ei mai adauga o umbra acestei zone multicolore.

 
Bilete de avion spre Atena:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Piata Armoniei:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne