Piata Syntagma din Atena, obiective turistice Atena

Piata Syntagma, Atena

Obiective turistice Atena

Este inima Atenei. Numele sau inseamna Piata Constitutiei, aici gasindu-se si cladirea Parlamentului, sau Vouli. Construita pentru a fi palat regal, aceasta a fost terminata in 1842, balconul sau fiind locul din care regele Otto I a proclamat prima Constitutie a Greciei.

In fata cladirii Vouli, marcand limita pietei, se afla Mormantul Soldatului Necunoscut Garda permanenta de aici, formata din soldati greci denumiti evzone, poarta costumele traditionale cu bereta rosie, tunica de culoare inchisa in timpul iernii sau vesta rosie in timpul verii, kilt scurt de culoare alba purtat peste pantaloni stramti tot albi si saboti rosii de lemn impodobiti cu ciucuri foarte mari.

Cel mai potrivit moment pentru vizita aici este duminica, la ora 11 dimineata, cand are loc ceremonia principala de schimbare a garzii, dar, daca nu poti ajunge atunci, poti vedea complicatele manevre de schimbare a garzii care au loc la fiecare ora. De-a lungul uneia dintre laturile pietei, Hotelul Grande Bre-tagne este folosit de obicei de demnitarii veniti in vizita la Parlament si de tot felul de celebritati. Printre cei care au stat aici de-a lungul anilor se numara actrita Elizabeth Taylor, compozitorul Richard Strauss si sir Winston Churchill.

Un alt hotel prestigios este King George Palace, care, la fel ca si Grande Bretagne, are vedere catre centrul Pietei Syntagma. Zona pietonala este o alta beneficiara a investitiilor realizate in oras pentru Jocurile Olimpice din 2004, accesul oamenilor in centrul orasului fiind mult usurat de statia de metrou noua si eleganta de aici, scapan-du-se astfel de ingrozitoarele drumuri cu masina. Pe marginea pietei se afla cateva cafenele ale caror copertine umbroase ofera refugiu in fata soarelui arzator si un loc relaxant in care sa iei o pauza cand te plimbi prin centru.

Bilete de avion spre Atena:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Piata Syntagma:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne