Pireu din Atena, obiective turistice Atena

Pireu, Atena

Obiective turistice Atena
Vacanta in Atena?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

Singura parte din Atena pe care o vad multi dintre vizitatori este Pireul, deoarece acestia aterizeaza pe aeroport, apoi iau feribotul direct catre una dintre insule. Si totusi, Pireul are un caracter cosmopolit si un farmec aparte, la care se adauga frumoasele cladiri publice, haosul, traficul si zgomotul pe care te poti astepta sa le gasesti intr-un port aglomerat. Orasul a fost un port important inca din 500i.Hr. si este si astazi unul dintre cele mai mari din Mediterana.

Aflat la capatul sudic al liniei de metrou care face legatura dintre statiile centrale Monastiraki si Piata Omonoia, Pireul este usor accesibil din centrul Atenei.

Daca vrei sa calatoresti cu un feribot, asigura-te ca stii mai intai de unde anume pleaca acesta si asigura-te ca ai la dispozitie o gramada de timp ca sa poti gasi respectivul loc. Din cauza danelor din numeroasele porturi ale orasului, structura Pireului poate fi inselatoare, si este usor sa te ratacesti prin el. Kentriko Umani este principalul port pentru feriboturi, in apropierea caruia gasesti magazine si restaurante elegante. Diferitele terminale deservesc parti diferite ale Greciei, iar unele se afla la distante mari fata de celelalte, dar si de statia de metrou.

Agitatia vietii de aici a fost excelent ilustrata in filmul "Niciodata duminica", din 1959, cu Mellna Mercouri in rolul unei prostituate locale. Acest aspect al vietii este descris si intr-unele dintre cantecele rembetika, care isi au originea aici si care pot fi inca ascultate in cluburile de noapte care infloresc pe strazile laturalnice, aflate la o lume intreaga departare de zonele turistice din centrul Atenei.

Si Pireul are propriile atractii culturale, cu un mic, dar ofertant muzeu arheologic si unul naval. Cele mai valoroase exponate din Muzeul Arheologic au fost toate descoperite in porturile din imprejurimi. in 1930, intr-o corabie scufundata care le transporta de la atelierul grecesc catre Italia, a fost descoperita o intreaga colectie de statui de piatra. Portul a mai dat la iveala in 1939 niste statui de bronz extraordinar de mari si de frumoase ale lui Artemis, Athena si Apollo.

Muzeul Naval al Greciei (Nau-tiko Mouseio Elladhas) are vedere catre Portul Zea Marina, fiind usor de recunoscut dupa vechiul submarin asezat la intrare. Grecia are o istorie maritima ilustra, iar aceasta colectie de peste 2.000 de obiecte acopera mare parte din aceasta, incepand cu timpurile de inceput ale elegantelor trireme cu cate trei niveluri de vasiasi pana la pescarul singuratic si mica lui barca sau la uriasele pacheboturi de lux apartinand dinastiilor de armatori. intreaga istorie este povestita cu ajutorul unui amestec de picturi, fotografii, harti, steaguri, uniforme, artefacte si fascinante machete ale unor nave si barci.

O parte a muzeului este realizata din ramasitele asa-numitelor Ziduri Lungi, sau Picioare, diguri construite intre anii 493 si 456 I.Hr. pentru apararea porturilor, dar care au fost in mare parte distruse in 86 I.Hr. Zidurile, care legau si Pireul de Atena, au fost incepute de strategul si militarul atenian Temistocle (aprox. 523-468 I.Hr.) si au fost intarite de Periclein timpul Epocii de aur a Atenei, cand Pireul devenise deja un port important.

In Pireu exista mai multe restaurante elegante, mai ales in jurul Portului Mi-krolimano, unde iahturile de lux sunt amarate alaturi de barcile pescaresti. Trebuie sa incerci neaparat pestele proaspat, dar nu va fi ieftin. Portul este locul perfect pentru un pranz in aer libei; fiind foarte cautat mai ales duminicile, dar si pentru o cina plina de romantism cu vedere catre iahturile care se leagana pe valuri, luminile stralucitoare si albastrul Marii Egee de pe fundal.

Bilete de avion spre Atena:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Pireu:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne