Salamina din Atena, obiective turistice Atena

Salamina, Atena

Obiective turistice Atena

Nu incape indoiala ca Insulele Argo-Saronice sunt cele mai indragite destinatii pentru excursiile de cate o zi cu plecare din Atena, si totusi cele mai multe dintre ele sunt practic necunoscute in afara Greciei. Salamina este cea mai apropiata de Atena, fiind asezata in Golful Salamis, si este probabil neglijata de turisti din cauza apropierii sale prea mari de oras.

Multi navetisti atenieni aleg sa locuiasca aici si, desi principalul oras si principalul port de pe insula sunt destul de putin atragatoare, Salamina are cateva sate de pescari mici si cochete, o manastire din secolul al XVII-lea, cateva conace vechi si foarte frumoase si o mica statiune litorala la Selinia.

In acest golf a avut loc Batalia de la Salamina, in 480 I.Hr., cand numeroasa flota persana a fost Invinsa de flota greaca mai mica, dar mult mai mobila. Triremele rapide ale grecilor au fost manevrate mai repede printre navele de razboi greoaie ale persilor si au reusit sa le provoace acestora mari pierderi.

Bilete de avion spre Atena:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Salamina:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne