Obiective turistice Atena, de vizitat in Atena
Acasa Orase Obiective turistice Atena, Grecia

Obiective turistice Atena

Publicat sau actualizat la: de Marinescu Ana
Tag: Obiective turistice Atena, atractii turistice Atena, Top obiective turistice Atena.
 
 

Atena este puternic ancorata in istorie. Evident, vei dori sa vizitezi Parthenonul, dar nu neglija nici celelalte muzee si situri antice, multe dintre acestea fiind minunat restaurate. Fa o pauza dupa atata cultura si plimba-te prin cartierul Plaka, vechea zona turistica a orasului - sau hoinareste pur si simplu. Turistii cunoscatori stiu ca strazile Atenei sunt pline de comori fabuloase.


In zona metropolitana a Atenei locuiesc aproape patru milioane de oameni - o treime din populatia Greciei. Atena este o metropola aglomerata, ale carei principale probleme sunt traficul excesiv si, in consecinta, nefos-ul (smogul) din timpul verii.

Jocurile Olimpice de la Atena din 2004 au reprezentat o motivatie extraordinara pentru realizarea unor schimbari. Dintr-odata, toate proiectele neterminate care trenasera ani intregi au fost finalizate, ca de pilda statia de metrou Syntagma sau Piata Omonoia.

Renovarile aduse orasului au revitalizat multe dintre fatadele neglijate ale cladirilor, iar trotuarele au fost infrumusetate cu marmura roz. Expansiunea constanta a liniilor de metrou, introducerea autobuzelor "verzi", a unor noi tramvaie si troleibuze, toate acestea ajuta la eradicarea vechii probleme a poluarii.

Nefos-ul este rezultatul asezarii geografice atractive a Atenei, care este inconjurata de dealuri din trei parti, lucru ce face ca smogul sa persiste - situatie similara cu cea din Los Angeles. Marea Egee se intinde catre sud, de cealalta parte a Portului Pireu, care se contopeste cu Atena.

Cei carora li se pare ca centrul Atenei este prea aglomerat pot incerca sa petreaca o vreme in nebunia si haosul din portul orasului. Nici nu-i de mirare ca insulitele adormite sunt atat de atractive. Dar dupa ce petreci o vreme in Atena, farmecul orasului va incepe sa iasa la suprafata.

 

VelTravel
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne