Dom St Maria (Catedrala Sfanta Maria) din Augsburg, obiective turistice Augsburg
Home Orase Obiective turistice Augsburg Dom St Maria (Catedrala Sfanta Maria)

Dom St Maria (Catedrala Sfanta Maria), Augsburg

Obiective turistice Augsburg

Catedrala din Augsburg iese in evidenta in cadrul panoramei orasului datorita turnurilor patrate in stil gotic, construite in secolul al IX-lea.

O cripta din secolul al X-lea in stil romanesc, construita in timpul episcopului Ulrich, a supravietuit de asemenea din zilele timpurii ale bisericii.

Ferestrele din secolul al XI-lea aflate pe partea de sud a naosului, cu imagini ale profetilor Iona, Daniel, Hosea, Moise si David, sunt cel mai vechi ansamblu de vitralii din Europa Centrala. Altarul este decorat cu cinci picturi importante de Holbein cel Batran.

Comorile catedralei sunt expuse la Diozesan Museum St Afra. Daca mergeti putin de la catedrala, veti ajunge in curtile linistite si mica gradina suspendata a fostei resedinte episcopale, o serie de cladiri din secolul al XVIII-lea, in stilurile baroc si rococo, care in ziua de azi sunt birourile guvernamentale regionale din Swabia.

Bilete de avion spre Augsburg:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Dom St Maria (Catedrala Sfanta Maria):
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne