Obiective turistice Augsburg, de vizitat in Augsburg
Acasa Orase Obiective turistice Augsburg, Germania

Obiective turistice Augsburg

Publicat sau actualizat la: de Dana Voicu
Tag: Obiective turistice Augsburg, atractii turistice Augsburg, Top obiective turistice Augsburg.
 

Este situat la 41 km sud de Donauwdrth, 60 km vest de Munchen. Augsburg este al treilea oras ca marime din Bavaria, dupa Munchen si Nurnberg, a fost fondat de romani si este unul dintre cele mai vechi orase din Germania. Prima datare este cu 15 ani inainte de nasterea lui Hristos, cand un fiu al imparatului roman Augustus si-a instituit aici, pe malurile raului Lech, o tabara militara.

Acest oras, situat pe Drumul Romantic, gazduieste numeroase obiective turistice. Printre cele mai cunoscute se numara teatrul de marionete Augsburger Puppenkiste, complexul de locuinte sociale Fuggerei, Primaria in stil renascentist si Catedrala.

Conectati de istoria orasului sunt marii artisti Fugger si Welser, Mozart, Bertold Brecht si Rudolf Diesel. Documentul Augsburg Confession sau Marturisirea de credinta de la Augsburg este cunoscut in intreaga lume.

Augsburg nu este numai o destinatie turistica populara, ci si gazda a numeroase expozitii si conventii, precum si un oras universitar.

Asezarea care s-a dezvoltat in jurul sau a devenit cunoscuta sub numele de Augusta, nume care este inca folosit de vizitatorii italieni ai orasului. A primit statutul de oras in 1156, iar dupa 200 de ani a fost mentionat pentru prima data in documentele municipale ale familiei Fugger, care era pentru Augsburg ceea ce familia Medici a fost pentru Florenta.

Un tur pe jos al orasului Augsburg este usor de facut, deoarece exista indicatoare aproape la fiecare colt de strada care te indruma spre principalele atractii.

Semnele sunt integrate in tururi in trei culori, concepute de catre autoritatea turistica. Luati harti din biroul turistic din apropiere de Hauptbahnhof sau din partea de sud a Rathausplatz.

Veti avea nevoie de 1 zi intreaga pentru a vedea Augsburgul, asta daca intarziati prin vreun muzeu.

VelTravel
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne