Situl din Avdira din Avdira, obiective turistice Avdira

Situl din Avdira

Obiectiv turistic din Avdira

In apropiere de plaja Avdira se afla situl anticei Avdira, cele mai valoroase descoperiri facute aici fiind expuse in muzeele arheologice din Komotini si Kavala.

Situl este destul de napadit de vegetatie si necesita mai multe ingrijiri pentru a oferi tot ce are mai bun.

Este asezat pe un mic promontoriu, fiind inconjurat de ruinele zidurilor acropolisului.

Inca se mai pot vedea o parte din ruinele teatrului si din cele ale unei bai romane, in apropiere se afla si temeliile catorva case romane, poarta de acces in cetate, flancata de doi stalpi, fiind si ea usor de identificat.

Orasul afost intemeiat in jurul anului 656 I.Hr. de refugiati veniti din Klazomenae in Asia Mica, si reintemeiatin jur de 500 I.Hr. dc un alt grup de refugiati, provenit din Persia.

A devenit un membru important al Ligii de la Delfi (confederatie de state grecesti formata in secolul al V-lea I.Hr. impotriva amenintarii persane), si se stie ca era un oras destul de mare, cel putin pana in secolul al IX-lea d.Hr. in acea perioada era inca sediul unei episcopii locale.

Excavatiile realizate aici, incepute abia in anii '50, au scos la iveala numeroase obiecte valoroase, inclusiv un grup de 2.000 de statuete de mici dimensiuni.

Desi situl nu este special sau spectaculos in vreo privinta, chiar acesta este motivul pentru care nu se aglomereaza niciodata prea tare, astfel ca vei putea hoinari in voie printre ruine de unul singur experienta de neuitat, care intr-un fel anume poate oferi satisfactii la fel de mari ca explorarea unor situri mai importante in compania a sute de vizitatori.

 
Bilete de avion spre Avdira:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Situl din Avdira:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne