Museu de Aveiro din Aveiro, obiective turistice Aveiro

Museu de Aveiro, Aveiro

Obiective turistice Aveiro
Vacanta in Aveiro?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

Locul cel mai important din Aveiro este fabulosul Museu de Aveiro, gazduit cu maretie in fosta Manastire a lui Isus, caminul unui ordin de maici, intre 1461 si 1834.

Unele trasaturi exceptionale au supravietuit numeroaselor transformari ale manastirii: refectoriul, cu zidurile sale din secolul al XVII-lea, acoperite cu dale si strana in stil manuelin, este incantator, in timp ce biserica este de o extravaganta orbitoare de baroc poleit, inclusiv o decoratiune a altarului masiva si in trepte.

Tavanul frumos ilustreaza viata Sf. Domingo, iar picturile in ulei din 1729 infatiseaza viata Sf. Ioana, locuitoarea cea mai celebrata a manastirii. Mementouri ale printesei Ioana, canonizata mai tarziu, abunda.

Ea a petrecut aici 18 ani inaintea mortii din 1490. Un relicvar din argint care contine relicvele sale se afla in micuta camera de brodat, unde si-a petrecut ultimele zile; un mormant din marmura, elaborat si in stil baroc, comandat dupa sfintirea ei din 1693, sta in capela joasa.

La etaj, colectia principala a muzeului ofera o desfatare larga de picturi, sculpturi, lucrari in lemn, mobila (inclusiv unele paturi de copil captivante) si argintarie datand din secolul al XV-lea pana in secolul al XVIII-lea.

Nu rata farmacia manastirii care dateaza din secolul al XVIII-lea: aceasta are unele tratamente traditionale pe baza de ierburi interesante.

Bilete de avion spre Aveiro:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Museu de Aveiro:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne